Oefenpoppen.nl
Kabelstraat 10
1322 AD ALMERE
Contactpersoon:
Ruben Hoogenberg

Tel: 036 533 52 60
Fax: 036 532 28 67

       
 

Wondensimulatie

Met behulp van wondsimulitiekits leren hulpverleners bij ongelukken wonden te diagnoseren en ze adequaat te behandelen. De levensechte vormgeving verhoogt het realisme en maakt van trainingen een indringende ervaring. De wonden kunnen zowel op oefenpoppen als op mensen worden aangebracht. We bieden verschillende kits aan voor elk budget en voor verschillende doelgroepen.

Wondensimulatie:
  Simulaids Basis Wondensimulatiekit
  Simulaids Multiple Wondensimulatiekit
  Simulaids Advanced Wondensimulatiekit
  Simulaids Deluxe Wondensimulatiekit
  Simulaids EMT Wondensimulatiekit
  Simulaids Forensische Wondensimulatiekit
  Simulaids WMD/CBRNE Wondensimulatiekit
  Simulaids Trauma Wondensimualtiekit
  Simulaids Trauma CPR oefenpop

Simulaids Basis Wondenkit
Voordelig startpakket. Inhoud: 1 meervoudige beenfractuur, 1 flesje gestold opmaakbloed, 1 zakje poeder voor het maken van 5 liter namaakbloed, 12 opplakzweren en open fractuurwonden, 1 simulatiewas, 1 pakje gebroken plexiglas voor het namaken van glaswonden, set verfpotjes in de kleuren wit, blauw, bruin en rood, lijm voor opplakwonden, 1 vernevelaar, 3 spatels, 3 tongspatels en 1 flesje methylcellulose voor het verdikken van bloed.

Simulaids Multiple Wondenkit
Geschikt voor het simuleren van complexere open wonden.
Inhoud: 1 gecompliceerde bovenarmfractuur, 1 gecompliceerde scheenbeenfractuur, 1 amputatiewond, 1 aanzuigende borstwond en 1 kogelwond in de handpalm.
Wondopmaak accessoires: 1 fles gestold namaakbloed, 1 flesje methylcellulose voor bloedverdikking, 3 pakjes poeder voor het maken van 15 liter namaakbloed, 24 opplakzweren en openwond fracturen, lijm voor opplakwonden, simulatiewax, 1 pakje plexiglas scherven voor het namaken van glaswonden, 1 set vette verf potjes in de kleuren: wit, blauw, bruin en rood, 4 reservoirzakken met pompen, 1 vernevelaar, 3 spatels en 3 tongspatels.

Simulaids Advanced Wondenkit
Zeer uitgebreide kit voor het simuleren van open wonden.
Inhoud: 2 gecompliceerde bovenarmfracturen, 2 gecompliceerde scheenbeenfracturen, 5 x 12 opplakwonden, 1 opmaakpalet, 1 schaar, 1 spiegel, 1 maatbeker, 2 vernevelaars, 2 potten simulatiewas, lijm voor opplakwonden, 2 flessen stollend opmaakbloed, 3 pakjes poeder voor 15 liter bloed, 1 pot bloedverdikkingsmiddel, 2 sets plexiglasscherven voor het namaken van glaswonden, 2 pakjes nepmodder, koude crème, houtskool, 3 x latex voor het namaken van littekens, 2 potjes vaseline, 2 rollen drukverband, modelleer pasta's wit en donker, opmaakverf in de kleuren rood, blauw, bruin, wit, geel, zwart en vlees.

Simulaids DeLuxe Wondenkit
Onze meest uitgebreide kit. Het bevat de mogelijkheid om maar liefst 70 verschillende realistische wonden te creëren. Uw wondenopmaakspecialist kan zich helemaal uitleven!
Verpakt in een stevige draagbox.
Inhoud wonden: oogbal, binnendringing vreemd voorwerp, uitpuilende ingewanden, 3 maten zweren, gecompliceerde fractuur wonden (scheenbeen, bovenbeen en bovenarm), wonden met bloedvergiftiging, kleine en grote losscheuringen, verbrijzelde voet, 1e, 2e, 3e graads brandwonden, vleeswond, grote en kleine fractuur, kaakwond, geperforeerde wond, 7 openwonden met reservoir en pompen, verbleking onderbeen, sleutelbeenbreuk, verzwering arm en inslagwond van een projectiel.
Wond opmaakaccessoires: vernevelingspray, lichaamslijm, koude crème, watten, wattenstaafjes, glycerine, minerale olie, plexiglas scherven, opmaakpalet, spiegel, scharen, spatels, sponsjes, tape, tissues, houtskool, nepmodder, latex, verschillende kleurenliners, simulatiewas, plastaline wit en donker, methyl celluiose, poeder voor maken van bloed en gestold bloed.
 

 

 


Simulaids EMT Wondensimalatiekit
Speciaal samengesteld voor reddingsdiensten /ambulance. Inhoud: Bloedende wonden, te bevestigen met klittenband, compleet met reservoirzakken met pomp: 1 kaakwond, 1 buikwond met uitpuilende organen, 1 aanzuigende borstwond, 6 gecompliceerde fracturen ( 2x bovenbeen, 2x onderbeen, 2x onderbeenfracturen), 1 voorhoofdszweer, 1 beenamputatie, en 2 schotwonden in de handpalm.
Niet bloedende wonden: fosfor brandwonden, gezicht in shock,
1e, 2e-, en 3e brandwonden op gezicht, borst, arm en hand, 36 opplak zweren en open fractuurwonden
Wond opmaakaccessoires: lichaamslijm, simulatiewas, flesjes gestold bloed, poeder voor het maken van 25 liter namaakbloed, fles methyl voor bloedverdikking, set vette verf potjes in de kleuren wit, blauw, bruin en rood, spiegel, plexiglasscherven voor het simuleren van glaswonden, koude crème, vernevelaars, tissues, modelleringpasta, wit en bruin, tongspatels, nepmodder, houtskool, pot vaseline en spiegel.

Simulaids Forensisch Wondensimulatiekit
Deze kit is speciaal samengesteld voor forensische reconstructie van de plaats van de misdaad. De wonden zijn zo gemaakt dat het mogelijk is het gebruikte type wapen, de inslagrichting en andere zaken die van belang zijn voor misdaadreconstructie. De wonden zijn een replicatie van echte wonden van misdaadslachtoffers. De kit bevat allerlei typen wonden zoals van steekwapens (inclusief ijspriemen, schroevendraaiers!) maar ook verschillende in- en uitgaande wonden veroorzaakt door allerlei typen vuurwapen op verschillende afstanden.
Vragen die de cursist moet zien te antwoorden zijn: Wat was het moordwapen? Hoe vond de verwurging plaats? Is er een mes gebruikt met één of twee snijvlakken? Waarin verschillen de wonden bij zelfmoord van een moord? De kit bevat tevens wondwas, een flesje stollend opmaakbloed, make-up voor kneuzingen, verbleking en lijkkleuring. Van de 24 verschillende wonden in de kit kunnen 72 verwondingen worden gecreëerd. Het geheel wordt geleverd in een handzame draagkoffer.

Simulaids WMD/CBRNE Wondensimulatiekit
Wonden veroorzaakt door massavernietingswapens (WMD) of door chemische/nucleaire oorlogsvoering (CBRE) vragen het uiterste van de hulpverlening. Vroege en adequate herkenning en behandeling van deze wonden is dan ook van groot behandeling.
Gezichtsmaskers laten de fysische en mimische reacties van de slachtoffers op deze stoffen zien, zoals zweten, tranende ogen, neusafscheidingen en kwijlen. Sommige gezichten zijn de verschillende stadia zien van pokken, miltvuur en chemische verbrandingen te herkennen.
De kit bevat verscheidende kant en klare wondafgietsels die snel kunnen worden aangebracht op de slachtoffers (poppen of mensen) zodat de oefening snel kan beginnen. Met klittenband kunnen amputatiewonden worden aangebracht. De kit bevat verder nog tal van opmaakaccessoires om de wonden nog realistischer vorm te geven. In een stevige draagkoffer.

Simulaids Trauma Wondensimualtiekit
Deze wondenkit bevat een grote variëteit aan wonden om ongelukken te simuleren. Ze kunnen zowel mensen als op oefenpoppen worden aangebracht. De kit bevat tweede en derdegraads brandwonden aan gezicht, rug borst en been, gecompliceerde breuken, kneuzingen, scheringen, kaakwond, uitpuilende ingewanden, aanzuigende borstwond, verbrijzelde voet, verbleking onderbeen, indringende projectielen - ingaand en uitgaand. De bloedende open wonden worden compleet geleverd met reservoirzakken en pomp. Namaakbloed is inbegrepen.

Simulaids Trauma CPR Manikin
Full-Body oefenpop met CPR faciliteiten en levensechte anatomische kenmerken als polsslag in de halsslagader, borstbeen, ribbenkast en substernale inkeping. Met een trauma wondenkit (SB23528) en een infuusarm met hand (SB23533) krijgt de training een extra dimensie in realisme. Bij de variant met electronica kunnen bovendien nog juiste handplaatsing, ademcompressie en -volume kunnen worden getraind. De oefenpop komt met trainingspak, 5 mond/neusstukken en 5 luchtwegensystemen met longzakken.


 

 

 

 


   
  Simulaids Casuality Simulation Kits  
SB30995 Basis wondsimulatiekit  
SB01622 Multiple wondsimulatiekit  
SB30089 Advanced wondensimulatiekit  
SB34487 Deluxe Wondensimulatiekit  
SB22338 EMT Wondensimulatiekit  
SB40136 Forensisch Wondensimulatiekit  
SB42990 WMD/CBRNE Wondensimulatiekit  
SB23528 Trauma Wondenkit  
  Simulaids Trauma CPR Manikin  
SB23535 Trauma CPR Full Body Manikin  
SB32240 Trauma CPR Full Body Manikin met electronica  
SB23533 Infuusarm met hand  
SB25232 Vervangings longen (20 stuks)  
SB23357 Mond en neusstukken (10 stuks)  

 
© OEFENPOPPEN.NL - 2016