Oefenpoppen.nl
Kabelstraat 10
1322 AD ALMERE
Contactpersoon:
Ruben Hoogenberg

Tel: 036 533 52 60
Fax: 036 532 28 67

       
 

Reddingssimulatie

In de categorie Reddingsimulatie vindt u poppen om reddingssituaties te oefenen die voor menselijke vrijwilligers te gevaarlijk zijn zoals. beknellingen in bijvoorbeeld een auto en reddingen uit ingestorte of brandende gebouwen. De Rescue Randy's die veel worden gebruikt door het Amerikaanse leger, politie en brandweer zijn hiervoor zeer geschikt. Voor reddingssituaties op en in het water kunnen Water Rescue Manikins worden gebruikt.

Redding Simulatie:
  Rescue Randy Manikins
  Rescue Jennifer
  Water Rescue Manikins
  Rescue Cathy, Billy, & Timmy

Simulaids Rescue Randy Manikins
De Rescue Randy's oefenpoppen zijn speciaal ontwikkeld voor levensechte training bij reddingsoperaties van volwassen en jeugdig slachtoffers. De poppen zijn gemaakt van stevig kunststof en metalen frame voor duurzaam en veelvuldig gebruik. Ze worden geleverd De poppen hebben volledig beweegbare gewrichten om ze in elke houding en ruimte te plaatsen: bekneld in een auto, in een kamer gevuld met rook of voor vastgebonden op een brancard bij een evacuatie. Voor een nog levensechtere training kunnen wonden uit de Trauma Wondensimulatiekit worden gebruikt.
De onverzwaarde Randy weegt ongeveer 25 kg, de verzwaarde 49 kg. Het gewicht is op een natuurlijke wijze in de pop verdeeld.

Er zijn drie speciale Randy's ontwikkeld. De Flexibele Rescue Randy ten behoeve van de luchtvaartindustrie is de meest lenige uitvoering voor reddingsoperaties uit echt hele kleine ruimtes. Alle ledematen inclusief romp kunnen gebogen en gedraaid worden.
Voor de Amerikaanse brandweer zijn er twee extra stevige en zware oefenpoppen ontwikkeld. De IAFF Rescue Randy en Firefighter Combat Chalenge Manikin. Deze poppen zijn allebei 180 cm lang en 75 kg zwaar en zeer sterk dankzij de roetvrij stalen frames en kabels die 1600 kg trekkracht kunnen weerstaan.

Simulaids Rescue Jennifer
Rescue Jennifer heeft het formaat van een 7 tot 12 jarig kind. Jennifer is aan alle grote gewrichten beweegbaar. Uitstekend geschikt voor het redden van kinderen, waarbij de emoties hoog op kunnen lopen. Oefenen kan nog realistischer worden door Jennifer te voorzien van wonden uit het Trauma Wondensimulatiekit. Deze pop weegt 7 kilogram, is 1,20m lang en wordt geleverd met een joggingpak.   
  Rescue Manikins  
SB32183 Rescue Randy unweighted (25 kg)  
SB32182 Rescue Randy weighted (49 kg)  
SB41534 Flexible Rescue Randy (26 kg.)  
SB32238 I.A.F.F. Rescue Randy (73 kg)  
SB32178 Firefighter Combat Challenge Rescue Manikin (62 kg)  
SB32177 Firefighter Combat Challenge Rescue Manikin (73 kg)  
SB30053 Rescue Jennifer (7 kg)  

Simulaids Adult Water Rescue Manikins
Deze poppen zijn 1,65 en 1,24 m groot en gemaakt van duurzaam vinyl met een roestvrij skelet en gewrichten.
Afhankelijk van in hoeverre de pop gevuld wordt met water blijft hij drijven of zakt hij tot aan zijn nek in het water. In een holle ruimte van de pop kan bijvoorbeeld een baksteen (of iets anders met een gewicht van 2,5 tot 5 kilo) gelegd worden waardoor hij volledig naar de bodem zinkt. Standaard geleverd met een zwembroek en reddingsvest.

Simulaids CPR Cathy™, CPR Billy™ en CPR Timmy
Deze pediatrische poppen, representeren een pasgeborene, een 9 maand oude baby en een peuter. Ze benaderen zo het gevoel en gewicht van echte kinderen op die leeftijd. De poppen zijn uitstekend geschikt voor CPR reddingsacties op en onder water.
Ze veroorzaken een realismeschok toe aan een anders normale oefenprocedure. Wanneer de modellen worden gevuld met water, dan zullen ze naar de bodem zinken. Deze poppen worden onder andere gebruikt door het Amerikaanse Rode Kruis, Amerikaanse kustwacht, politie en eerstehulp opleiders. Draagtas inbegrepen.

   
  Simulaids Rescue Manikins  
SB32185 Adult Water Rescue Manikins  
SB14909 CPR Cathy™ Basic  
SB14905 CPR Billy™ Basic  
SB12068 CPR Timmy™ Basic  

 
© OEFENPOPPEN.NL - 2016