Oefenpoppen.nl
Kabelstraat 10
1322 AD ALMERE
Contactpersoon:
Ruben Hoogenberg

Tel: 036 533 52 60
Fax: 036 532 28 67

       
 

Medical

In de categorie vindt u geavanceerde natuurgetrouwe simulatoren voor het aanleren van uiteenlopende medische handelingen; vooral bedoeld voor de opleiding van studenten medicijnen en/of verplegenden.

Inhoud:  
  Verpleegzorgoefenpoppen   Enema Administratie Simulator
  Bandage en hechtsimulatoren   Prostaatonderzoeksimulator
  Katherisatie Simulatoren   Tracheastomiezorg Simulator
  Gynecologische Trainers   Stomaverzorging Simulatoren
  Auscultatie Trainer   Sigmoidoscopieonderzoek simulator
  Bloeddrukmeting Simulator

Life/form complete Geri/Keri verpleegzorg oefenpoppen
Geri oefenpop is een ouderenzorg-oefenpop die sprekend lijkt op een geriatrische patiënt. Het Geri model is daarom ideaal voor studenten voor het trainen van allerlei verpleegkundige en medische vaardigheden met ouderen. Het Geri model is visueel zeer realistisch en toont een treffende gelijkenis met een oudere inclusief huidrimpels en –plooien. De ledematen en de gewrichten van Geri hebben een maximale en natuurgetrouwe bewegings-bereik en laat realistische positionering toe. De normale verschijning van de pop is vrouwelijk, echter, na verwijdering van de pruik en toevoeging van de mannelijke genitaliën kunnen mannelijke katheterisatie en prostaatonderzoek plaatsvinden.
Zeer geschikt voor alle niveaus van gezondheidszorgopleidingen – van verpleeghulpen tot medische studenten.

Het Keri model is leeftijdneutraal en heeft verder alle kenmerken van het Geri-model. Ook hier kan wannneer pruik en mannelijke genitaliën zijn bevestigd een mannelijke rol worden gegeven.

Met Geri/Keri-verpleegzorgmodellen kunnen meer dan 35 patiëntenzorgvaardigheden worden getraind, o.a.:
· Vinger/teenzwachtelen en wondverzorging
· Bedwasssen, kleden en haarkammen
· Gebitverwijdering (onder en boven)
· Schoonmaken oortoegangen plaatsen gehoorapparaat
· Urineweg katheterisatie – vrouw en man (onbesneden)
· Klysma administratie (vrouw)
· Prostaat onderzoek – stage B (man)
· Ostomie zorg – ileostomie en colstomie spoeling en afzuiging
· Plaatsing van nasogastrale sondes
· Orale en nasale spoeling, sondevoeding en afzuiging
· Cervix-uitstrijkje
· Mondhygiëne
· Tracheostomie zorg – spoeling en afzuiging
· Vier intramusculaire injectie plaatsen
· Oogschoonmaak
· Patiënt positionering en transfertechnieken
Optioneel kan er een infuusarm en/of bloeddrukarm worden toegevoegd:

Life/form advanced Geri/Keri verpleegzorgoefenpoppen
Dit advanced model is een Complete Geri/Keri oefenpop met de toevoeging van een rechter IV-trainingsarm en een linker bloeddruk-trainingsarm. De IV-arm bevat vervangbare
huid en latex bloedvaten die rollen bij palpatie. Een realistische feedback geeft de juiste naaldplaatsing aan. De schouder kan worden gebruikt voor het trainen van intramusculaire injecties. De bloeddrukarm produceert Korotkoff geluiden en biedt de leraar
de mogelijkheid variatie aan te brengen in de systolische en diastolische levels, polsslag, volume en ausculatoir gap.

Life/form auscultatie Geri/Keri verpleegzorgoefenpoppen
Het aucultatie model is een Complete Geri/Keri oefenpop met hart en longgeluiden. Door middel van palpatie moet de cursist de juiste auscultatiepunten ontdekken. De instructeur kan de hart- en longgeluiden variëren met een draadloze afstandsbediening. De cursist zal door de SmartScope over de pop verplaatsen verschillende hart- en longgeluiden horen. Er zijn 10 posterior, 5 anterior en 2 midaxillary punten voor longgeluiden en 6 anterior hartgeluidlocaties. Heeft u al een Geri/Keri oefenpop dan is er ook een updatekit verkrijgbaar.

Simulaids Patient Care oefenpop
Voordelige maar toch complete patiëntentrainer voor het oefenen van basale verpleegvaardigheden. De ledematen zijn volledig beweeegbaar waardoor realistische patiëntbehandeling als positionering, transfertechnieken, hygiënische procedures, aanbrengen van zwachtels en het verwisselen van bandages mogelijk zijn. De verzwaarde versie (48 kg) geeft extra realisme.
Baden en wassen zijn probleemloos dankzij de wasbare vinyl huid. De mannelijke en vrouwelijke genitaliën zijn onderling verwisselbaar. Het wordt geleverd met een verwijderbare pruik.
 
  Life/form Keri/Gerie verpleegoefenpoppen
LF04001 Geri Compleet (oudere patiënt)  
LF04030 Geri Advanced (Geri Compleet + IV- en bloeddruk arm)  
LF04003 Geri Auscultatie (Geri Compleet met hart/longgeluiden)  
LF04020 Keri Compleet (leeftijdloos)  
LF04022 Keri Advanced (Keri Compleet + IV- en bloeddruk arm)  
LF04023 Keri Auscultatie (Keri Compleet met hart/longgeluiden)  
  Life/form Geri/Keri accessoires
LF04101 IV arm  
LF04102 Bloeddrukarm  
SB20146EX Speakersysteem blooddrukarm (220 volt)  
LF04004 Geri Auscultatie Updatekit  
LF04024 Keri Auscultatie Updatekit  
LF03464 Draag/bewaarkoffer  
LF03466 Draag/bewaartas  
  Simulaids Patiënt Care oefenpop
SB23530 Patiënt Care oefenpop Basis  
SB23346 Patiënt Care oefenpop Verzwaard  
SB23531 Draag/bewaartas  

Bandage en hechtsimulatoren

Life/form "Surgical Sally" bandaging simulator
Surgical Sally is een oefentorso met 14 chirurgische wonden waaronder een mid-sternale splijting met 2 gesimuleerde drains, een sacrale decubitus ulcus – fase 2 en een amputatiestomp van het been. Krammen en wondhechtingen kunnen niet worden verwijderd. Ideaal voor het aanleren van verschillende technieken voor behandeling van wonden en zwachtelprocedures. De flexibele huid geeft mee bij druk en reageert realistisch. Een handzame draag/bewaartas wordt bijgeleverd.

Life/form Amputatiestomp Bandaging Simulators
Voor het beoefenen en trainen van zwachtelvaardigheden bij amputaties. Het bovenste torsogedeelte is inclusief twee armen. De ene arm is net boven de elleboog geamputeerd, de andere boven de pols. Het huidmateriaal benadert zeer sterk de realiteit van een echte patiënt. De onderste torso simuleert een achteroverliggende patiënt. Eén been is geamputeerd net onder de knie, de ander in het midden van het dijbeen. De torsogedeelten kunnen gebruikt worden om de bevestiging van prothesen te demonstreren.

Life/form Hechttrainer Arm/Been
Deze wondhechttrainer heeft een zachte vinyl huid met een kern van schuim. waardoor het “hechtgevoel” zeer realistisch wordt. De textuur van de huid ziet er heel levensecht uit met rimpels, poriën e.d. De huid is verder zacht en goed plooibaar wat het hechten vergemakkelijkt. Tegelijk is het sterk genoeg dat het niet scheurt wanneer het hechtdraad wordt aangetrokken.
Op de arm en been zijn al kant en klare “wonden” aangebracht. Deze wonden kunnen meerdere keren worden gehecht. Uiteindelijk wanneer na tientallen keren is de huid rond deze wonden teveel is beschadigd, kunt u zelf elders op de huid wonden in de huid snijden, waarbij elke wond tientallen malen gehecht kan worden. De arm en been zijn daardoor erg duurzaam en zeker genoeg voor honderden hechttrainingen. Op de duur is de huid zodanig versleten dat het been of been moet worden weggegooid.     
  Life/form Surgical Sally  
LF00929 Surgical Sally Bandaging Simulator  
  Life/form Stump Bandaging Simulators  
LF01063 Boventorso (twee armstompen)  
LF01064 Ondertorso (twee beenstompen)  
LF01065 Set met 1 boventorso en 1 ondertorso  
  Life/form hechttrainers  
LF00999 Oefenbeen (inclusief starters hechtkit)  
LF01003 Oefenarm (inclusief starters hechtkit)  
 
 

Katherisatie Simulatoren
Het inbrengen van katheters is één van de basisvaardigheden die verpleegkundigen tijdens hun opleiding moeten leren. Life/form en Simulaids hebben een aantal anatomisch correcte en zeer realistische trainers ontworpen.

Life/form vrouwelijke Katheter Simulator
Deze katheterisatiesimulator is voorzien van een blaasreservoir,
plasbuis/urethra en een klep die als sluitspier van de plasbuis fungeert. Wanneer de katheter wordt ingebracht is de druk en weerstand zeer realistisch en zal zoals bij echte patiënt urine (water) uit de katheter vloeien. De extern genitaliën en de perineum zijn levensecht gemodelleerd. De schaamlippen kunnen gespreid worden om de clitoris, opening van de urethra en de vagina ingang te tonen. De stimulator wordt geleverd met katheters, glijmiddel, een stevige koffer en een handleiding.

Life/form mannelijke Katheter Simulator
Dit katherisatiemodel leert de student het inbrengen van katheter waarbij de positie en beweging van de penis van belang zijn. Het inbrengen van het katheter is een realistische ervaring. De weerstand en druk die het katheter in de plasbuis en het passeren van de sfincter ondervindt zijn te vergelijken als bij een levensechte patiënt. Wanneer katheter de blaas daadwerkelijk wordt bereikt, stroomt de urine (water) via de katheter naar buiten.
Een 16 Fr. Foley katheter kan gebruikt worden om het belang van het opblazen en leegmaken moet worden gedemonstreerd.
De simulator wordt geleverd in een stevige koffer inclusief katheters, glijmiddel en een handleiding.

Life/form mannelijke & vrouwelijke Katheter Modellen
Modellen voor het trainen en demonstreren van het inbrengen met glijmiddel ingesmeerde katheters. Ook zeer geschikt voor leren van de anatomische kennis en hygiënische schoonmaaktechnieken voor en na katherisatie. Modellen gebruiken katheters met maat 16 FR of kleiner. De modelen zijn inclusief instructies, een anatomiediagram en een bewaarkoffer. Keuze uit een mannelijk of vrouwelijk model, of allebei.

Simulaids Katheter Trainers
Katheterisatietrainers voor het leren van het inbrengen en stabiliseren van een Foley katheter. De mannelijke en vrouwelijke modellen zijn anatomisch levensecht. Bij juiste katherisatie zal de urine (water) uit de blaas door de katheter naar buiten stromen.   
  Life/form katheterisatie Simulators  
LF00856 Vrouwelijke Katheter Simulator  
LF00855 Mannelijke Katheter Simulator  
LF01128 Foley katheter 16 Fr. 5cc (10 stuks)  
LF00985 Glijmiddel (6 flesjes)  
SB06172 Vloeistof Administratie set  
  Life/form Male & Female Katheter Modellen  
LF01150 Mannelijk Katheter Model  
LF01151 Vrouwelijk Katheter Model  
LF01152 Set met Vrouwelijk en Mannelijk Kathetermodel  
  Simulaids Katherisatie Trainers  
SB31022 Vrouwelijk Katherisatie model  
SB31023 Mannelijk Katherisatie model  
SB45096 Set met mannelijk en vrouwelijk katherisatie model
 

Gynecologische Trainers

Life/form Bekken Onderzoekset
Deze bekken onderzoeksimulatoren zijn ontworpen voor het demonstreren van inwendig onderzoek om tumoren op te sporen. De set bestaat uit twee simulatoren van buiten identiek maar van binnen verschillend. De ene stelt een normale gezonde patiënt voor. De ander is een “abnormale” patiënt heeft een cyste in de eierstokken, daarna zit er een harde tumor in de eierstokken en verder geeft de baarmoederhals aanwijzingen voor een vleesboom. Beide modellen zijn anatomisch correct. Ook de plaatsing en tektuur van tumoren zijn realistisch. De set omvat: een “normale” en een “abnormale” simulator, een instructieboekje, glijmiddel, REN schoonmaakmiddel, handschoenen en twee bewaarkoffers.

Simulaids EVA Gynecological Oefenpop
EVA is een realistisch gemaakt vrouwelijk bekken voor aanleren van diagnostische vaardigheden, anatomische kennis, abdominale palpatie en speculum instructie. De anatomische herkenningspunten zijn zeer gedetailleerd en levensecht. De volgende onderling verwisselbare delen zijn bijgeleverd: normale cervix voor IUD insertie en verwijdering, cervix met endocervicale poliep, cervix met ectopische kenmerken, cervix met neoplasie , normale uterus voor IUD insertie en verwijdering, 10 weken zwangere baarmoeder en 2 adnexale massa’s.

Life/form Baarmoederhals Ontsluiting simulators
De simulator is bedoeld om baarmoederhalsonderzoek vlak voor de geboorte te oefenen. De set bestaat uit zes losse blokken die de verschillende stadia van de ontsluiting en het dunner worden van de baarmoedermond weergeven. De werkelijkheid wordt zo realistisch nagebootst, zowel kwa uiterlijk als gevoel. De textuur, weefseldichtheid en de anatomische grootte variëren om de verschillende condities voor de bevalling zo goed mogelijk na te bootsen.

Simulaids Bevallingssimulator
Dit anatomisch correcte model (met een voldragen foetus en pacenta) is ontworpen om de cursisten de technieken te leren bij een spoedbevalling. Ook kunnen Leopolds manouvres worden getraind om te bepalen hoe de foetus bij ligt. Inclusief: wegwerpbare navelstreng met navelklemmen, extra vulva, namaakbloedpoeder, een gemiddelde zwangere buik met
foetus en een doorzichtige abdominale overlaag om de positie van de foetus te tonen. Het model is leverbaar in een blanke of negroïde uitvoering. Een draagtas is bijgeleverd.

Simulaids Tangverlossing/vacuüminterventie Simulator
Deze simualtor met realistische accurate anatomische kenmerken, is te gebruiken bij gevorderde verloskundige opleidingen om tangverlossing of vacuüminterventie te demonstreren. Twee foetussen zijn inbegrepen een voldragen en een preamatuur.
De abdominale overlaag is afneembaar. Tang en vacuümverlosser worden overigens niet bijgeleverd. Wel zijn inbegrepen zijn: namaakbloedploeder, extra vulva en een draagtas. Poeder voor het maken van namaakbloed, extra vulva en een draagtas.

  

 

 

   
  Gynecologische Trainers  
LF01060 Life/form "normale" Bekken Onderzoek Simulator  
LF01061 Life/form "abnormale" Bekken Onderzoek Simulator  
LF01062 Life/form Bekken Onderzoek Simulator Set  
SB22442 Simulaids EVA Gynecological Oefenpop  
LF01069 Life/form baarmoeder ontsluiting simulator  
SB23536 Simulaids Bevallingssimulator (blank)  
SB23537 Simulaids Bevallingssimulator (negroïde)  
SB32252 Simulaids Tangverlossing/vacuüminterventie Simulator
   

Life/form Auscultatie Trainer
De instructeur verandert met een afstandbediening de hart- en longgeluiden. De pop lijkt op een echte patiënt zonder zichtbare ausculatiepunten. De student moet dus palperen om de juiste ausculatielocaties te ontdekken. Telkens wanneer de cursist met de Smartscope over de pop verplaatst hoort hij verschillende hart en longgeluiden. Er zijn 10 posterior, 5 anterior en 2 midaxillary punten voor longgeluiden en 6 anterior locaties voor hartgeluiden.
De Ausculatietrainer wordt twee varianten geleverd.
Basismodel met pop en smartscope of een compleet ausculatie trainingssysteem met pop, smartscope, luidspreker en een anterior ausculatiebord. Dit ausculatiebord is een tweedimensionale voorstelling van torso met zichtbare anterior ausculatieplaatsen. Ook hier zal de cursist verschillende hart- en longgeluiden horen wanneer hij de Smartscope over het bord verplaatst. De afstandbediening kan verschillende smartscopes en poppen aansturen en werkt over een afstand van 30 meter; ideaal voor groepsessies.

Life/form bloeddruk simulator
Deze bloeddruk simulator is bedoeld voor het aanleren van vaardigheden bij het meten de bloeddruk bij een patiënt. De instructeur kan met de controller systolische als diastolische druk waarden selecteren, hartslag regelen, volume aanpassen en de
ausculatorische gap aan of uit schakelen. Eenvoudig te callibreren voor gebruik met een sphygmomanometer. De vijf Korotkoff-tonen kunnen met een stethoscoop (niet inbegrepen) worden beluisterd. De geluiden zijn digitaal opgenomen.
De standaardversie is inclusief arm (met ingebouwde speaker), spygmomanomter, controle apparaat (met 6 AA-batterijen), instructieboekje en een draagkoffer. De Luxeversie heeft behalve wat de standaardversie nog als extra een versterker/ luidsprekersysteem; met name ideaal voor groepsessies.
 

   
  Life/form Auscultatietrainers  
LF01142 Auscultatietrainer basis (met smartscope)  
LF01191 Auscultatietrainer compleet (met smartscope, bord en speaker)
LF01144 Losse Smartscope  
LF01148 Losse afstandbediening  
LF01145 Extra torso  
SB20146 Luidspreker/speaker  
LF01190 Anterior Auscultatie praktijkbord  
  Life/form bloeddruk simulator  
LF01095 Bloeddruk Simulator Standaard  
LF01129 Bloeddruk Simulator Deluxe (met luidspreker/speaker)

Life/form Enema Administratie Simulator
De Enema Administratie simulator is ideaal clysmavaardigheden te leren met standaard apparatuur. Deze trainer is zowel geschikt voor groepsinstructie of individuele training.
De simulator is in al zijn details realistisch gemodelleerd; de weerstand om de billen te spreiden om de clysma in te brengen is dezelfde als bij een levensechte patiënt. Met de bijgevoegde drain kan de vloeistof meteen worden afgevoerd. De simualtor wordt geleverd in een harde draagkoffer, een clysma inbrengset en een handleiding.

Life/form Prostaatonderzoeksimulator
Deze simulator is in de vorm een levensecht lijkende onderlichaam van een mannelijk persoon en is ideaal voor het aanleren van vaardigheden voor het detecteren van prostaatkanker in een vroeg stadium. Er worden vier verschillende klieren bijgeleverd. Ze worden in de anus geplaatst voor rectaal onderzoek. Eén klier is 'normaal'/'gezond'; de andere drie stellen de stadia van prostaatkanker voor. Wordt geleverd met vier klieren, harde draagkoffer, glijmiddel, schoonmaakmiddel en instructieboekje.

 

 

   
  Life/form Enema Administratie Simulator  
LF00957 Enema Administratie Simulator  
LF01050 Hevi-Lube (glijmiddel)  
  Life/form Prostaatonderzoek Simulator  
LF00901 Prostaat onderzoeksimulator  
LF00985 Glijmiddel  

Life/form Tracheastomiezorg Simulator
Deze is simulalor in de vorm van een torso is een levensechte voorstelling van een patiënt en heeft alle anatomische kenmerken zoals pharynx, epiglottis, trachea, oesophagus, stoma, cricoid cartilage en cervical vertebrae. De borst bevat linker- en rechterbronchiën en de bronchial tree. Cuff inflatietechnieken en afzuiging kunnen getraind worden. Een kijkgat maakt het mogelijk om mee te kijken bij afzuiging en trachea tube. Door een kijkgat aan de onderkant van de simulator kan de juiste locatie van een suctiekatheter in de bronchiën worden geverifieerd.
De simulator wordt geleverd met instructiegids, harde draagkoffer en REN cleaner. Tracheostomy tube is niet bijgesloten.

Life/form Stomaverzorging Simulator
De stomaverrzorging simulater is bedoeld voor het demonstreren en oefenen van procedures rond stomazorg, met inbegrepen dilatatie van de stoma en het aanbrengen van stomazakken. De anatomie van colo- en de ileostoma zien er levensecht uit zowel in uiterlijk als in functie. Met de bijgeleverde injectienaalden wordt aan de achterkant van het model water en namaakontlasting ingepompt om drainage en exretie uit de ileostoma en colostoma te verkrijgen. Met behulp van water kan de ontlasting dunner of dikker worden gemaakt en kan na excretie worden hergebruikt. De simulator wordt geleverd inclusief kunstontlasting, handleiding en een stevige koffer.

Simulaids Stomazorg model
Gemaakt van synthetisch materiaal voelt dit model levensecht aan. Dit model kan en getaped worden en stomazakken kunnen worden aangebracht. Gemakkelijk schoon te maken met water en zeep. De vier stoma’s kunnen met een glijmiddel met een vinger verwijd worden. Het model meet 45 bij 33 cm en komt in een draagkoffer.

Life/form Sigmoidoscopieonderzoek simulator
Met behulp van een flexibele sigmoïdoscoop leert de cursist de dikke darm op poliepen en kankergezwellen te onderzoeken. Twaalf verschillende pathologische situaties zijn er te herkennen. De sigmoidoscopieonderzoek simulator wordt geleverd op een eiken standaard compleet met glijmiddel, instructiehandleiding en stevige koffer.

 


   
  Life/form Tracheastomiezorg Simulator  
LF01083 Tracheastomiezorg Simulator  
  Stomazorg simulators  
LF00906 Life/form Stomaverzorging Simulator  
LF00962 Namaakontlasting voor de stomaverzorging simulator  
SB23501 Simulaids Stomazorg Model  
  Life/form sigmoidoscopieonderzoek simulator  
LF01084 Sigmoidoscopieonderzoek simulator  

 
© OEFENPOPPEN.NL - 2016